חנוכה עם מאכלים בריאים, אפשרי?
מירית גולןכה כסליו, תשעה17/12/2014מירית גולן בהמלצה בריאותית- ניתן לאכול בריא גם בחנוכה. כולל חוברת מתכונים בריאים
תגיות:אוכל בריארו פודחנוכהחנוכה - איזה חג נפלא!
כל שנה ישנה התחלה חדשה
הבית מלוכד, החנוכייה המאירה
והמטבח מתמלא בריח הסופגנייה
שמונה ימים קיבלנו מתנה
להאיר את הבית באורה של קדושה
המטעמים ספוגים בשמן זכר לנס הגדול
מותרים בימי הקודש ולא בימות החול
כבר התחלנו את החגיגות שבוע קודם
במסיבות בבתי הספר , במעון ובגנים
ובכל פעם זכינו לכיבוד מתאים
סופגניות בשפע, לביבות וספינג' שמישהי התנדבה להכין
שתיה מתוקה, ורוגעלך , בורקסים וחטיפים .
אז אם אתם כבר מרגישים שבעים
מהמאכלים המסורתיים ,
או שמה תרצו להוסיף מאכלים בריאים
חשבתי לנכון לנצל את ההזדמנות
ששמונה ימים ארוחת ערב עם המשפחה סועדים.
ובכל יום ניתן להוסיף (לא צריך לוותר על מאכלי החג)
מאכלים בריאים , קינוחי גורמה, מקלות של פירות וירקות ,
שתיה טעימה וללא ממותקת
חטיפים בעבודת יד ביתית , ועוד ועוד.
זוהי הזדמנות נהדרת להרגיל את המשפחה ,
סביב החגיגה נכנס גם ערך מוסף
לתת לגוף גם תזונה גופנית וגם תזונה רוחנית
צירפתי פה המון רעיונות
והשאר יצירתיות שלכם
בהצלחה!
מה הבעיה בקינוחים הסטנדרטיים?
רוב הקינוחים הסטנדרטים ריקים מערכים תזונתיים ומכילים בעיקר קלוריות ריקות ומרכיבים שמזיקים לבריאותינו כגון: סוכר מזוקק, קמח לבן, חמאה, מרגרינה, שמנת, ביצים ועוד..
האינדקס הגליקמי (מהירות הפיכת הפחמימות לסוכרים זמינים בגוף) של הקינוחים הינו גבוה, הקינוחים מקפיצים את הסוכר בדם, דבר שמעמיס על הגוף (עקב הצורך לייצר כמויות גדולות של אינסולין בכדי להוריד את רמות הסוכר) וגורם לתחושת רעב מוגברת, השמנה והתמכרות
צריכה של סוכר (וכן דברים חומציים) מדללת את מאגרי הויטמינים, המינרלים והאנזימים ומהווה את אחד הגורמים לירידה בצפיפות העצם "אוסטואופרוזיס" ולפגיעה בשיניים (כדי לאזן חומציות ובסיסיות הגוף לוקח סידן וזרחן מהעצמות).
כדי להשיג בריאות טובה יותר יש להשתדל לאכול מזונות שתגובתם בסיסית- כמו ירקות עלייםירוקים, ירקות גינה ופירות. אם נקפיד לאכול לפחות 80% מזון בסיסי, נרגיש מיד את ההבדל.
צריכה מוגברת של סוכר מזוקק מעודד חומציות, דלקתיות בגוף, סוכרת , אבני מרה , השמנת יתר, עששת. וכן עלולה לשבש את האיזון המנטלי ומערכת העצבים.
שימו לב: סוכר ממכר!!! ככל שצורכים ממנו יותר , זקוקים לו יותר.
המעבר לקינוחי רו פוד יכול לעזור בתהליך הגמילה מסוכרמזוקק,כמובן שכדאי לשתף את בני המשפחה שלכם.
כיום הסוכר הוא רכיב עיקרי כמעט בכל מוצר (דגני בוקר, רטבים, יוגורטים, אבקות מרק, תיבולים לבישול,סלטים מוכנים, קרקרים, לחמים) חברות הענק מוסיפות סוכר כמעט לכל מוצר כדי לגרום לנו לצרוך עוד...
לדוגמא: 2 כפיות קטשופ = 2 קוביות שוקולד.
ה"רו פוד" יסייע גם לגמילה מ:
דגנים מזוקקים(קמח לבן), חמאה- שגורמת לבעיות לב, טרשת עורקים ושבץ, (חוץ מכמות גדולה מאד של שומן אין בחמאה כמעט ערכים תזונתיים), מרגרינה- חומרים כימיים, (שומן טרנס- לא מתעכל בגופנו, אצל ילדים פוגע בהתפתחות תאי המוח (ניתן למצוא בביסקוויטים, וופלים מצופים , בייגלה ועוד..., שמנת- שומן רווי, הרבה כולסטרול, ביצים- חלבון מאד מרוכז וחומצי לגוף.
שמנים:השמנים המוצעים לנו כגון שמן קנולה, סויה,חמניות, תירס ועוד הם שמנים עם אומגה 6 , שמעודדים דלקתיות בגוף, לא יציבים ומתחמצנים בקלות . (אצל ילדים חוץ ממחלות יוצרים הפרעות של קשב וריכוז).
לכן, בבישול כדאי להשתמש בשמן זית איכותי או שמן קוקוס אורגני בכבישה קרה, שמן איכותי שאף מסייע לירידה במשקל.
ב"רו פוד"נשתמש במקום בקמח לבן (שכאשר מערבבים אותו עם מים נוצר דבק שנדבק לקיבה ולמעיים ומונע ספיגה של ויטמינים חיוניים , יוצר נפיחויות ועצירות)- בסוגי אגוזים, במקום בשמנת- באגוזי קשיו ושמן קוקוס, וכן גם אבוקדו.
במקום סוכר - נשתמש בתמרים, דבש שלא עבר חימום, סילאן טבעי, מייפל טהור , רכז תפוחים ואגבה.
חנוכה שמח ובריא לכולם!!
לחוברת מתכונים בריאים לחנוכה
כל שנה ישנה התחלה חדשה
הבית מלוכד, החנוכייה המאירה
והמטבח מתמלא בריח הסופגנייה
שמונה ימים קיבלנו מתנה
להאיר את הבית באורה של קדושה
המטעמים ספוגים בשמן זכר לנס הגדול
מותרים בימי הקודש ולא בימות החול
כבר התחלנו את החגיגות שבוע קודם
במסיבות בבתי הספר , במעון ובגנים
ובכל פעם זכינו לכיבוד מתאים
סופגניות בשפע, לביבות וספינג' שמישהי התנדבה להכין
שתיה מתוקה, ורוגעלך , בורקסים וחטיפים .
אז אם אתם כבר מרגישים שבעים
מהמאכלים המסורתיים ,
או שמה תרצו להוסיף מאכלים בריאים
חשבתי לנכון לנצל את ההזדמנות
ששמונה ימים ארוחת ערב עם המשפחה סועדים.
ובכל יום ניתן להוסיף (לא צריך לוותר על מאכלי החג)
מאכלים בריאים , קינוחי גורמה, מקלות של פירות וירקות ,
שתיה טעימה וללא ממותקת
חטיפים בעבודת יד ביתית , ועוד ועוד.
זוהי הזדמנות נהדרת להרגיל את המשפחה ,
סביב החגיגה נכנס גם ערך מוסף
לתת לגוף גם תזונה גופנית וגם תזונה רוחנית
צירפתי פה המון רעיונות
והשאר יצירתיות שלכם
בהצלחה!
מה הבעיה בקינוחים הסטנדרטיים?
רוב הקינוחים הסטנדרטים ריקים מערכים תזונתיים ומכילים בעיקר קלוריות ריקות ומרכיבים שמזיקים לבריאותינו כגון: סוכר מזוקק, קמח לבן, חמאה, מרגרינה, שמנת, ביצים ועוד..
האינדקס הגליקמי (מהירות הפיכת הפחמימות לסוכרים זמינים בגוף) של הקינוחים הינו גבוה, הקינוחים מקפיצים את הסוכר בדם, דבר שמעמיס על הגוף (עקב הצורך לייצר כמויות גדולות של אינסולין בכדי להוריד את רמות הסוכר) וגורם לתחושת רעב מוגברת, השמנה והתמכרות
צריכה של סוכר (וכן דברים חומציים) מדללת את מאגרי הויטמינים, המינרלים והאנזימים ומהווה את אחד הגורמים לירידה בצפיפות העצם "אוסטואופרוזיס" ולפגיעה בשיניים (כדי לאזן חומציות ובסיסיות הגוף לוקח סידן וזרחן מהעצמות).
כדי להשיג בריאות טובה יותר יש להשתדל לאכול מזונות שתגובתם בסיסית- כמו ירקות עלייםירוקים, ירקות גינה ופירות. אם נקפיד לאכול לפחות 80% מזון בסיסי, נרגיש מיד את ההבדל.
צריכה מוגברת של סוכר מזוקק מעודד חומציות, דלקתיות בגוף, סוכרת , אבני מרה , השמנת יתר, עששת. וכן עלולה לשבש את האיזון המנטלי ומערכת העצבים.
שימו לב: סוכר ממכר!!! ככל שצורכים ממנו יותר , זקוקים לו יותר.
המעבר לקינוחי רו פוד יכול לעזור בתהליך הגמילה מסוכרמזוקק,כמובן שכדאי לשתף את בני המשפחה שלכם.
כיום הסוכר הוא רכיב עיקרי כמעט בכל מוצר (דגני בוקר, רטבים, יוגורטים, אבקות מרק, תיבולים לבישול,סלטים מוכנים, קרקרים, לחמים) חברות הענק מוסיפות סוכר כמעט לכל מוצר כדי לגרום לנו לצרוך עוד...
לדוגמא: 2 כפיות קטשופ = 2 קוביות שוקולד.
ה"רו פוד" יסייע גם לגמילה מ:
דגנים מזוקקים(קמח לבן), חמאה- שגורמת לבעיות לב, טרשת עורקים ושבץ, (חוץ מכמות גדולה מאד של שומן אין בחמאה כמעט ערכים תזונתיים), מרגרינה- חומרים כימיים, (שומן טרנס- לא מתעכל בגופנו, אצל ילדים פוגע בהתפתחות תאי המוח (ניתן למצוא בביסקוויטים, וופלים מצופים , בייגלה ועוד..., שמנת- שומן רווי, הרבה כולסטרול, ביצים- חלבון מאד מרוכז וחומצי לגוף.
שמנים:השמנים המוצעים לנו כגון שמן קנולה, סויה,חמניות, תירס ועוד הם שמנים עם אומגה 6 , שמעודדים דלקתיות בגוף, לא יציבים ומתחמצנים בקלות . (אצל ילדים חוץ ממחלות יוצרים הפרעות של קשב וריכוז).
לכן, בבישול כדאי להשתמש בשמן זית איכותי או שמן קוקוס אורגני בכבישה קרה, שמן איכותי שאף מסייע לירידה במשקל.
ב"רו פוד"נשתמש במקום בקמח לבן (שכאשר מערבבים אותו עם מים נוצר דבק שנדבק לקיבה ולמעיים ומונע ספיגה של ויטמינים חיוניים , יוצר נפיחויות ועצירות)- בסוגי אגוזים, במקום בשמנת- באגוזי קשיו ושמן קוקוס, וכן גם אבוקדו.
במקום סוכר - נשתמש בתמרים, דבש שלא עבר חימום, סילאן טבעי, מייפל טהור , רכז תפוחים ואגבה.
חנוכה שמח ובריא לכולם!!
לחוברת מתכונים בריאים לחנוכה
הוסף תגובה
עוד ממירית גולן
עוד בנושא בריאות